Matematik

linær funktion hjælp

19. februar 2011 af ackaturbo (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle sammen! :)
jeg har en matematik aflevering for til imorgen, men der en opg. hvor jeg ikke helt forstår hvad man skal, opgaven lyder sådan her:

En lineær funktion f har en hældning på -1 og skærer y-aksen i punktet (0,3)

løs ligningen f(x)=4

hmm, håber virker der er nogle som vil hjælpe! :)

på forhånd, tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Du ved at ligningen for funktionen er f(x) = -1x + 3

Indsæt 4 som f(x) og find nu den tilsvarende x-værdi ved at isolére x:

4 = -1x + 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

En lineær funktion har, som du ved, ligningen y = ax + b

Her får du foræret a = -1 og b =3 (skæring m y-aksen)

Så er det bare at indsætte i ligningen, så har du f(x)

Tilsidst sætter du f(x) = 4 og finder x - vupti


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2011 af Lesleyblood (Slettet)

Du kan anvende og indsætte i formlen:

        b = y1 - ax1

hvor x1 og y1 er det coordinate sæt, som du har fået oplyst, og a er grafens hældningskoefficient.

Nu da du har din såkaldte b-værdi, kan du opskrive en ligning (skriv den på y = ax + b form).

Derefter sætter du hele ligningen til at være = 4, og isolerer derefter x.


Svar #4
19. februar 2011 af ackaturbo (Slettet)

 mange tak for jeres hjælp!

jeg får x til -1, er det rigtigt?

jeg har gjort følgende:

4=-1x+3

4-3=-1x

(4-3)/-1=-1x/-1

-1=x


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2011 af femsen (Slettet)

Grundformel til lineær funktion:
f(x) = ax + b

De kendte værdier indsættes:
4 = -1x + 3

x isoleres:
x = -(3 - 4) / -1

x beregnes:
x = -1


Svar #6
19. februar 2011 af ackaturbo (Slettet)

 taaaaak! :)


Skriv et svar til: linær funktion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.