Matematik

eksponentiel Udvikling

19. februar 2011 af tufell (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp mig :( 

har fået en opgave jeg har set mig blind på, den lyder som følger.

I disse år oplever verden en eksplosion i antallet af folk over 60 år. I 1950 var der 205 mio på verdensplan, i 2006 var tallet 688 mio, og i 2050 vil næsten to milliarder verden over være over 60.

antallet af mennesker i verden over 60 år vokser kraftigt. I en model beskriver man denne udvikling ved

y = b * a ¨^x

Hvor x er antal år efter 1950, og y er antal mennesker over 60 år.

A ) bestemme tallene a og b for 1950 og 2006 ?

;( hjælp mig tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2011 af mathon

benyt

                     eksponentiel regression:     
                                                                       L1 = {0,56,100}        L2 = {205,688,2000}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Ifølge opgaveteksten:

L1 = {0,56}  og  L2 = {205,688}

Bemærk teksten i A ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det betyder så også, at der ikke laves regression; men eksakt løsning af de to konstanter ud fra de to sæt data.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 3

Ja, men normalt vil en regression på blot 2 værdisæt give de eksakte konstanter - og det er jo behagelig nemt, bare at smide tallene i vaskemask - undskyld, regnemaskinen ;-)


Svar #5
20. februar 2011 af tufell (Slettet)

Tak for hjælpen :D er blev den løst :)


Skriv et svar til: eksponentiel Udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.