Fysik

Fysik.. Hjælp hurtigt!

21. februar 2011 af Dising (Slettet)

Vi placerer en isterning med massen 45,0 g og temperaturen - 16,0 oC i en termobeholder med vand. Vandets masse er 0,250 kg, og vandets temperatur er 25oC. Efter et stykke tid er isen smeltet, og vi placerer et termometer i vandet. hvad viser termometeret


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2011 af mathon

    opstil en energiligning

   opv. af is fra -16º til 0º + smeltning + opv. af smeltevand fra 0º til fællestemperaturen
=
    vameafgivelse fra vand ved afkøling fra 25º og ned til fællestemperaturen


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2011 af mathon

(45,0 g)·(2,0 J/(g·C))·(16 C)+(45,0 g)·(334 J/g)+(45,0 g)·(4,2 J/(g·C))·F = (250 g)·(4,2 J/(g·C))·((25 C) - F)

                           solve(45,0*2,0·16+45,0*334+45,0*4,2*x = 250*4,2*(25 - x),x)


Skriv et svar til: Fysik.. Hjælp hurtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.