Fysik

Beregning af hastighed og tid

21. februar 2011 af hansen2398 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

oplysninger:

Curling er en sportsgren, hvor man spiller med glatslebne granitsten. Stenenes masse er på 19,96 kg. En sten sendes af sted med farten 3,6 m/s. Den bevæger sig netop på plads i huset, hvor den ligger stille. Herved har den tabt hele sin fart over 28,4 m.

Middelhastighed = 1,8 m/s.

Hvor lang tid vil det tage inden Curlingstenen ligger i ro?

Hvor stor hastighedsændring har curlingstenen haft?

Hvor stor acceleration har curlingstenen haft?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opstil bevægelsesligningerne for en lineær bevægelse med konstant acceleration.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2011 af mathon

Hvor lang tid vil det tage inden Curlingstenen ligger i ro?

                                         t = Δs / vm

Hvor stor hastighedsændring har curlingstenen haft?

                                         Δv = ((3,6 - 0) m/s)

Hvor stor acceleration har curlingstenen haft?

                                         a = Δv / t


Skriv et svar til: Beregning af hastighed og tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.