Matematik

Hvorfor kan a ikke være mindre end nul i eksponentielle funktioner?

24. februar 2011 af nikonicolai (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg sidder og skal lave en emneopgave omkring eksponentielle funktioner, og har stødt på noget undrende. Forskriften består blandt andet af bogstavet "a", og det kan ikke være mindre en 0. Hvorfor kan det ikke det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. februar 2011 af peter lind

En eksponentiel funktion har forme f(x) = b*ax. ax er ikke defineret for a < 0. For eks. med a = -1 x=½ skal du uddrage kvadratroden af et negativt tal.


Svar #2
24. februar 2011 af nikonicolai (Slettet)


Svar #3
24. februar 2011 af nikonicolai (Slettet)


Svar #4
24. februar 2011 af nikonicolai (Slettet)


Svar #5
24. februar 2011 af nikonicolai (Slettet)

Super, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hvorfor kan a ikke være mindre end nul i eksponentielle funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.