Fysik

energi

25. februar 2011 af kalokdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

 
Opgave 111: et mellemstort kraftværk leverer 1000 MW elektrisk energi med en nyttevirkning på 50%.
a) Hvor meget elektrisk energi leverer værket på et år?
b) Hvor meget kul med brændværdien 27,2 MJ/kg afbrænder værket på et år?
c) Bestem Q-værdien
d) Hvor mange U-235 kerner omsættes på et år?
e) Beregn massen af omsatt U-235.
f) Hvor meget masse omsættes til energien på et år?


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. februar 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 a) 1000 MW = effekten P. Brug E = P * t og tag højde for at kun 50 % bliver leveret

b) E = B * m (brug værdien fra opg. a, husk at bruge energien fra før du udregnede den nyttiggjorte energi)

c) d) e) og f) jeg mistænker, der mangler nogle oplysninger?

Q-værdien udregnes i hvert fald ved:

Q = -Δm * c2

Hvor Δm = mefter - mfør


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2012 af Eltoro2 (Slettet)

Manglende informationer:

b. I et kernekraftværk med samme effekt og nyttevirkning kommer energien fra fission af U-236 ved processer som denne: 235-U + 1-n --> 236-U --> 143-Ba +91-Kr + 2*1-n + Q

Kan du hjælpe med d), e) og f)?


Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.