Matematik

Cos, Sin og Tan

26. februar 2011 af mignler (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en retvinklet trekant er:
a = 138 og b = 130
Bestem de ukendte sider og vinkler i trekanten.
 

Jeg har så fundet frem til

<A = tan-1(138/130) = 46

<B = 180-90-46 = 44

Problemet kommer så, når jeg skal finde c.

c = Hos/(Cos v)

c = 130/(Cos x)

c = Cos x * 130

Hvordan ved jeg om jeg skal sætte 46 eller 44 i stedet for x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug Pythagoras til at finde hypotenusen c.

Du bør heller ikke afrunde vinklerne til hele grader. Jeg finder A = 46,71º , og dermed B = 43,29º .

Ellers benyt, at sin(A) = a/c , så c = a/sin(A) = b/sin(B) = a/cos(B) = b/cos(A)


Svar #2
26. februar 2011 af mignler (Slettet)

 Grunden til at jeg ikke bruger Pythagoras er, at vi har lige været igennem dette i skolen, imens jeg har været syg, så jeg vil gerne lære det.

Dvs. c = a/Sin(A) ?

c = 138/Sin(46)

c = 191,84

Eller har jeg misforstået det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fremgangsmåden er korrekt; men fordi du har rundet af til hele grader, er dit resultat ikke særlig præcist. Man finder

c = 138/sin(A) = 189,589 .

Pythagoras giver samme resultat.


Svar #4
26. februar 2011 af mignler (Slettet)

Hvad mener du med, at jeg har rundet af til hele grader? Min lommeregner giver mig: 191,8425756

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2011 af Duffy

Se #1


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har rundet vinkel A til hele grader. Du har A = 46º , mens det mere præcist er A = 46,71º . Derfor er dit resultat for c på 191,8425... kun tilnærmelsesvis korrekt, da det skal være 189,589 , altså en forskel på over 2 længdeenheder.


Svar #7
26. februar 2011 af mignler (Slettet)

 Hehe, kan se fejlen. Nok bedst bare gå i seng nu...

Tak for hjælpen i to.


Skriv et svar til: Cos, Sin og Tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.