Matematik

Kuglens centrum og radius (i rummet).

26. februar 2011 af Sunshine01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Bestem centrum C og radius r for den kugle, hvis ligninger er


x2 + y2 + z2  - 2 x + 4 y - 10 z + 14 = 0

Kan nogen hjælpe mig med at bestemme kuglens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2011 af peter lind

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/kurver.html#cirkel


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2011 af mathon

x2 + y2 + z2 - 2x + 4y - 10z + 14 = 0

                                          x2 - 2x = (x-1)2 - 1

                                          y2 + 4y = (y+2)2 - 4

                                          z2 - 10z = (z-5)2 - 25


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2011 af mathon

  

     (x-1)2 - 1 + (y+2)2 - 4 + (z-5)2 - 25 + 14 = 0

     (x-1)2 + (y+2)2 + (z-5)2 - 16 = 0

                                                                  (x-1)2 + (y+2)2 + (z-5)2 = 42


Svar #4
26. februar 2011 af Sunshine01 (Slettet)

 Nåh ja, selvfølgelig, tusind tak!!


Skriv et svar til: Kuglens centrum og radius (i rummet).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.