Matematik

Kvadratmeter - vægt

27. februar 2011 af MiaSR (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Har brug for lidt hjælp. Gerne hurtigt! 

Problemregning, 10.-klasseprøven, maj 2009. Spørgsmålet lyder: 

Hvor meget vejer en rulle papir til 200-kronesedler?

Man får af vide, at papiret til pengesedlerne vejer 85 g/m2
En papirrulle er 6800 m lang og 32 cm bred.

En der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af exutu (Slettet)

du siger:

Længde (i m) * Bredde (i m) =areal (i m2)

Derefter siger du:

areal(i m2) *Massefylde (I g/m2) = vægt (i g)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af keg (Slettet)

find antal m2 i rullen

 du ved hvad 1m2 vejer,

 så kan du også finde udaf hvor meget rullen vejer

Facit=185kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af Kemosh (Slettet)

du skal bestemme arealet af papirrullen (dvs. en kæmpe rektangel med side målene 6800 m og 32 cm) i m2 og gange det med de 85 g/m2. Det giver dig hvad papirrullen vejer i gram og hvis det skal være i kilo, så divider med 1000 ;-)


Svar #4
27. februar 2011 af MiaSR (Slettet)

 Tak! 


Skriv et svar til: Kvadratmeter - vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.