Matematik

Forkort..

27. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej!

Jeg skal forkorte mest muligt og vil høre om jeg kan forkorte denne brøk -2/18 til -1/9


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Svar #2
27. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 og er 7/8-3/4* 2/3 = 1/12? 


Svar #3
27. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Jeg er usikker på mine udregninger:

1/2 + 1/2 ÷ 1/2 = 2/1

1/2 + 1/2 - 2/3 ÷ 1/2 + 1/2 x 1/2 = 7/12

1/2 ÷ 1/4 ÷ 1/8 x 2 x 4 x 8 - 1/27 x 1/9 x 0 x 27 = 6561


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du bliver nødt til at sætte parenteser ordentligt, så man kan se, hvad der skal divideres med hvad. I den trykte opgavetekst er der sikkert vandrette brøkstreger.

I den første mener du tilsyneladende (1/2 + 1/2) / (1/2) = (1/2 + 1/2)·(2/1) = 1·2 = 2


Svar #5
27. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#4: Der er vandrette brøkstreger men ingen parenteser så hvordan skal jeg vide hvor parenteserne skal være?


Svar #6
27. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Anders kan du ikke hjælpe? :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nej, for paranteserne skal du selv sætte. Du sætter parenteser om hver tæller og parenteser om hver nævner. Til sidst sætter du en parentes rundt om hele brøken.


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

De vandrette brøkstreger virker jo som parenteser, i det alt over brøkstregen divideres med alt under brøkstregen. Det er man nødt til at gøre klart i formatet her med skrå brøkstreger ved at bruge parenteser.


Svar #9
27. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 (1/2 + 1/2) ÷ (1/2 )= 2/1

(1/2) + (1/2) -( 2/3) ÷ (1/2) + (1/2) x (1/2) = 7/12

(1/2) ÷ (1/4) ÷ (1/8) x 2 x 4 x 8 - (1/27) x (1/9) x 0 x 27 = 6561

Det ændre stadig ikke på resultaterne!


Brugbart svar (2)

Svar #10
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

1) har jeg forklaret i #4

2) (1/2) + (1/2) -( 2/3) ÷ (1/2) + (1/2) x (1/2) = 1/2 + 1/2 -2/3·2 + 1/2·1/2

    = 1 -4/3 + 1/4 = (12 -16 +3)/12 = -1/12

3) (1/2) ÷ (1/4) ÷ (1/8) x 2 x 4 x 8 - (1/27) x (1/9) x 0 x 27

    = 1/2 · 4 · 8 ·2 ·4·8 - 1/27·1/9·0·27 = 4·8·4·8 - 0 = 322 = 1024


Svar #11
28. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#9: Det her kræver øvelse. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er da en god ting at minde sig selv om, som du gør dér .


Skriv et svar til: Forkort..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.