Matematik

Opgave 1.180 Matematik A!

28. februar 2011 af Fastnik (Slettet) - Niveau: A-niveau

Denne opgave findes i bogen: "Vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik".

Opgaven lyder: Om funktionen f oplyses at den er differentiabel i intervallet ]-4;9[. Grafen for den afledede funktion f' ses på figuren.

Angiv monotoniiintervaller og ekstremumssteder for f.

Det oplyses at punktet P(0,-3) ligger på grafen for f

angiv en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p.

Mig selv: Generelt er jeg rigtig dårlig til monotoniforhold, og finde tangentens ligning helt klart min svage side inde for matematikken. Hvis nogen der evt har opgaven og kan se grafen ville det nok være lidt nemmere. Det vil være super fedt, hvis en kunne forklarer hvordan man skal gøre fra step til step.

Det er noget jeg skal have forstået inden eksamen til sommer så det betyder en hel del! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug figuren til at aflæse værdien for f'(0) . Ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) er

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

Da f(0) = -3, er ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (0 , -3) da

y = f'(0)·x -3


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2011 af AMelev

Måske kan  Monotoni & f ' og Tangentligning hjælpe dig.


Skriv et svar til: Opgave 1.180 Matematik A!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.