Matematik

Integraleregning - negativt resultat

02. marts 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Se vedhæftning

Vedhæftet fil: Integrale.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Jeg kan ikke læse .docx- filer. Kan du ikke gemme som .doc i stedet? Eller skrive opgaven i spørgsmålet?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2011 af NejTilSvampe

M ligger under x-aksen.


Svar #3
02. marts 2011 af slapdack (Slettet)

 nu er det doc. 

Ja det gør M, men arealet kan jo ikke være negativt. SÅ vi "gør" den bare positiv?

Vedhæftet fil:Integrale.doc

Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2011 af mathon

                        -√(k)0 (g(x)-f(x))dx   =  0√(k) (f(x)-g(x))dx                    k≥0


Svar #5
02. marts 2011 af slapdack (Slettet)

#4

Okay, så jeg forklarer bare at k skal være større end  nul fordi k≥ 0 ?

eller hvor vil du hen med det 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2011 af NejTilSvampe

 k >= 0 fordi du ikke kan tage kvadratroden af et negativt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

For at finde arealet skal du integrere "den øverste minus den nederste". Derfor bliver det, som mathon siger. Det må også være det, der står i din bog og din formelsamling.

Når x<0 ligger grafen for g over grafen for f, og når x>0 ligger grafen for f over grafen for g.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2011 af mathon

#4

                 -√(k)0 (x3-kx)dx                   

                 [(1/4)·x4 - (1/2)k·x2]-√(k)0 = 0 - ((1/4)·(-k1/2)4 - (1/2)k·(-k1/2)2) = -((1/4)·k2 - (1/2)k2) =  (1/4)k2

...

                0√(k) (kx-x3)dx  = [(1/2)k·x2-(1/4)x4]0√(k) = (1/2)k·(k1/2)2 - (1/4)·(k1/2)4 - 0 = (1/2)k2 - (1/4)k2 = (1/4)k2


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der gælder k > 0 , fordi opgaven tydeligt erklærer, at k er et positivt tal.


Skriv et svar til: Integraleregning - negativt resultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.