Matematik

Reducér udtryk

02. marts 2011 af Okayyyy - Niveau: B-niveau

Hej , er der nogen matematik genier der kan hjælpe :)

Skal reducére følgende udtryk:
(7-x)(7+x)

Jeg har prøvet at reducére det, jeg fik 14-x, passer det ?

Håber I kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 Nej, gang parenteserne sammen.


Svar #2
02. marts 2011 af Okayyyy

öhm, kan du være mere præcis ? : "

Altså jeg har sagt, 7*7=14,  7*x=7x, så -x*7= - 7x,  -x*x= - x^2?

ergo: 14 + 7x - 7x - x^2 = 14 - x^2, er det det eller ?


Svar #3
02. marts 2011 af Okayyyy

Er der andre der kan hjælpe ? :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

Prøv at taste 7*7 ind på lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Du har ikke skrevet det samme i #2 som i #0. Det er rigtigt at et af leddene giver -x^2.

Men 7 * 7 giver altså ikke 14; det gør 7 + 7 til gengæld ;)


Svar #6
02. marts 2011 af Okayyyy

Ups, hehe jeg tænkte på plustykker.

I know, det er fordi jeg regnede den igen :)

men er det så 49 - x^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 #6

Ja


Svar #8
02. marts 2011 af Okayyyy

okay , tusind tak ! :D


Skriv et svar til: Reducér udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.