Matematik

globale ekstremum

04. marts 2011 af tomassongirl (Slettet)

 opgave:
funktionen fa er givet ved fa(x)=a+2x^3-x^4
bestem monotoni forholdene for fa og angiv a så den globale ekstremumsværdi er 15/8

hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2011 af mathon


                 hvad er betingelsen for ekstremum?

                   


Svar #2
04. marts 2011 af tomassongirl (Slettet)

 f'(x)= 0? men hvor skal jeg skrive de der 15/8


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2011 af mathon

               fa'(x) = 6x2 - 4x3 = 0

               fa'(x0) = 4x02·((3/2) - x0) = 0

               xo = 0   v   xo = (3/2)

hvoraf
             
              fa(0) = a + 2·03 - 04 = (15/8)
   og
              fa(3/2) = a + 2·(3/2)3 - (3/2)4 = (15/8)

 


Skriv et svar til: globale ekstremum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.