Fysik

vands massefylde

04. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har læst en del om Arkimedes lov, og vil nu sikrer at jeg har forstået det 100% korrekt. derfor har jeg besluttede mig at løse nogle af de opgaver som man kan finde på nettet. problemet er så det med vands massefylde. på Wikipedia står der at vand ved 3,8 grader har et massefylde på 1,000 er det pr.  cm3 eller m3 osv. se link da.wikipedia.org/wiki/Massefylde

så kort fortalt ville jeg bare lige høre hvordan man beskæftiger sig med massefylde når der bare står et tal som dette

på forhånd mane tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2011 af mathon

             d = 1,000 g/cm3 = 1,000 kg/dm3 = 1,000 ton/m3 = 1000 kg/m3


Svar #2
04. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

tak for hælpen det hjalp mig meget :) men vil det så sige at vis du har en kubik meter vand så vil den veje 1 ton ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

Ja, da 1000 kg = 1 ton

Jeg tror mathons tal forvirrer dig lidt, da han skriver , og ikke . mellem 0'erne.

1g/1cm3 (i matematik-verdenen er vi dogne og skriver ikke 1 ud for cm3 - lige som x = 1*x)

1kg/dm3 = 1000 g

1ton/m3 = 1000 kg

Dernæst kan vi også finde massefylden for km3 ved at sige: 1000 m = 1km

1000*1000*1000 = km3

= 109 ton/km3


Svar #4
04. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

 mange tak forstår det nu :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

mathon's kommaer i #1 er decimalkommaer, som det er tradition at benytte på dansk. Der burde ikke være noget forvirrende i det.    Altså 1,000 = 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2011 af mette48 (Slettet)

#3 hvorfor henvise til matematikkens verden i et spørgsmål om fysik??

der er ingen grund til at blive forvirret over tal skrevet på korrekt vis.

Når tallet skrives 1,000 betyder det at det er nøjagtig angivet med tre decimaler.

1 betyder blot at tallet ligger mellem 0,5 og 1,9 hvilket er en meget stor usikkerhed.

Man bruger komma i decimaltal (kommatal)


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Spørgsmålet gik snarere på, hvad enheden er for vands massefylde, når der aflæses et tal, som tilsyneladende er uden enhed. Hertil skal svares, at den i #0 nævnte artikel på da.Wiki tydeligt angiver enheden i tabellens overskrift:

massefylde (x1.000kg/m³ eller g/cm³)


Svar #8
07. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

 tak #7 du har fuldstændig ret vilde også bare være sikker på at det var sådan man skulle beregne det :)


Skriv et svar til: vands massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.