Matematik

formlen til en parabel

04. marts 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

Jeg skal tege en model af tværsnittet i et passende koordinatsystem af en parabel (egentlig et svømmebasin) hvor det er oplyst at det er 4 m dybt og 10 m langt. AB er altså= 10 m. Hvordan skal jeg bestemme formlen for parablen i dette koordinatsystem?

Mvh


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vælg koordinatsystemets centrum i bunden, så tværsnittet bliver symmetrisk omkring y-aksen. Parabelen har da forskriften y = ax2 . For x = 10/2 = 5m skal der da gælde y = 4m, hvilket fastlægger a .


Svar #2
06. marts 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

Okay,det kan jeg godt se-og mange tak :)

Hvad gør jeg mht b og c så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2011 af mathon

indtegn parablen med y-aksen som symmetriakse

     toppunkt (0,-4) og x-akseskæring i (-5,0) og (5,0)

parabelligning
                                 y = ax2 - c       hvor a,c > 0


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis koordinatsystemet vælges som anført i #1 , er forskriften y = ax2 , hvor b = c = 0 .


Svar #5
07. marts 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

okay, mange tak skal du ha'!


Skriv et svar til: formlen til en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.