Matematik

Den spidse vinkel mellem to parameterfremstillinger

05. marts 2011 af fredef (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

Er der nogle der kan hjælpe med følgende opgaver?

opgave 9:

To linjer l og m i rummet er bestemt ved l: (x,y,z)= (0,1,6)+t(-3,1,2) og m: (x,y,z) = (9,1,7) + s(3,2,5) hvor t og s er reelle tal. Det oplyses at l og m skærer hinanden i et punkt P

a) Bestem den spidse vinkel mellem l og m

Kan man bruge følgende ligning: cos V= vektor a ·vektor b/ (længden af a · længden af b)? jeg har jo retningsvektorerne for begge parameterfremstillinger

c) Bestemt en ligning for den plan, som l og m udspænder

er på helt bar bund med denne..

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 i opgave c) beregner du krydsproduktet af de to vektorer l og m, fordi så finder du nemlig frem til normalvektoren for planen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 opgave a) er korrekt


Svar #3
05. marts 2011 af fredef (Slettet)

super tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Hejsa er der en der kan hjælpe mig med at bestemme koordinatsættet til punktet P vha. de to beskrevet vektorer?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2013 af Lestrange (Slettet)

#4: Jeg er selv ved samme problem - jeg er ikke blevet bekendt med problemløsningen af denne opgave: Hvad skal man ind på?

På forhånd

Tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2013 af Lestrange (Slettet)


Skriv et svar til: Den spidse vinkel mellem to parameterfremstillinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.