Matematik
beregn areal ved hjælp af stamfunktioner HJÆLP :D
hej beregn vha. stamfunktioner arealet af den grå punktmængde i
f(x)=2^x og g(x) = 0,5^x tegningen står i min mat opgave det grå område vil sige det område inde for grafen som over punktet 0,1
Svar #2
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
Du kan måske definere det lidt mere præcist, eller eventuelt vedlægge tegningen.
Svar #5
06. marts 2011 af 98676363 (Slettet)
det er så meningen at det skraveret areal skulle gå til y=4
Svar #6
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
Der er jo ikke noget, der skraveret på din figur, så det er stadig ikke præcist forklaret, hvad du skal beregne.
Måske taler du om summen
-4∫0 2x dx + 0∫4 (1/2)x dx
Svar #7
06. marts 2011 af 98676363 (Slettet)
undskyld ja troede jeg havde skravet men skal finde arealet fra der hvor de to grafer skærer hinanden dvs i 0,1 og op til y=4 hvis du kan forstille dig det på grafen prøv at se nu
Svar #8
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#7
Der er jo stadig intet skraveret. Er det så arealet mellem de to grafers funktioner begrænset af linien med ligningen x = 4 ?
Så skal du beregne
0∫4 (2x - 2-x) dx
Skriv et svar til: beregn areal ved hjælp af stamfunktioner HJÆLP :D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
