Matematik

ortogonale og parallelle linjer

07. marts 2011 af nicolaskm (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej har lidt problemer med en matematik aflevering. 

Jeg har to linjer:

m: 3x-4y=2

n: kx+7y=12

Og så skal jeg bestemme k så:

1. linjerne bliver ortogonale

2. linjerne bliver parallelle

Jeg er klar over at parallelle linjer har lige store hældningskoefficienter. Og at linjerne er ortogonale hvis produktet af de to hældningskoefficienter giver -1. Men jeg kan ikke finde rundt i de to ligninger, jeg synes ikke at jeg kan se en sammenhæng mellem dem og den "almindelige" linjes ligning.

håber i vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

For at finde hældningskoefficienterne skal man isolere y på venstre side. Flyt leddet med x over på højre side og divider med koefficienten til y.


Svar #2
07. marts 2011 af nicolaskm (Slettet)

 ´Så hældningskoefficienten til linjen m er:

y = ( 2 - 3x) / -4 = 0,25x

Og hældningskoefficienten til n er:

y = 4 = (12 - k * x) / 7

Og jeg bestemmer k til:

4 = (12 - k * x) / 7

-k = 4 * 7 - 12 = 16 

  er det korrekt


Skriv et svar til: ortogonale og parallelle linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.