Matematik

rente

07. marts 2011 af seha (Slettet) - Niveau: B-niveau

 er lidt i tvivl om jeg bruger formlen rigtigt til den her opgave:

Person lukker kontoen og indsætter de 16593,71 kr. i en anden bank til en højere rente. Efter  4 år på den nye konto står der 18749 kr på kontoen.

Bestem den årlige procentvise rente i den nnye bank.

udregning:
r=n√kn/k0 -1 

r= 4√16593,71/18749 -1 = 0,99 %

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af chinee222 (Slettet)

Jeg får det til 0.969945 %


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2011 af mathon

             18749 = 16593,71·(1+p/100)4

             1+p/100 = (18749/16593,71)1/4

             p/100 = ((18749/16593,71)1/4  -  1)

             p = (((18749/16593,71)1/4  -  1))·100% ≈ 3,1%


Svar #3
07. marts 2011 af seha (Slettet)

 okay, det forstår jeg ikke. Har du brugt den samme formel som jeg har brugt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2011 af mathon

    beregningskontrol
                                           approx(solve(18749=16593.71*(1+x/100)^4,x) |x>0)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2011 af AMelev

#1 Du har byttet rundt på Kn og K0 ved indsættelse af tallene og desuden regnet forkert , men formlen for r er i orden - du skal bare bruge den korrekt. 

Kn er slutbeløb (18 749 kr) og K0 er det indsatte beløb (16 593,71kr).

#2's resultat er det rigtige.


Skriv et svar til: rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.