Matematik

Lige store koefficienters metode

08. marts 2011 af nicolaskm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

Jeg har en opgave hvor jeg under anvendelse af de lige store koefficienters metode skal løse nogle liningssystemer.

Den første opgave er:

x + 0,5y = 3

2x - 3y = -2

Jeg dividerede hvert led i den nederste med med -6 så jeg fik:

2/3x = 2+2/3

Isolerede x:

x = 1,5 * 2/3 + 2

og fik at:

x = 3

Problemet er bare at fasitlisten siger at x = 2.....såå hvad har jeg gjort forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Når man dividerer den nederste ligning med -6, får man de to ligninger

x + 0,5y = 3

-(1/3)x + 0,5y = 1/3

Trækker man den nederste ligning fra den øverste, fås

(4/3)x = 8/3 , hvoraf

x = 2

Lidt lettere er det nok, hvis man i stedet ganger den øverste ligning med 6:

6x +3y = 18

2x -3y = -2 , og ligningerne l¶gges sammen til

8x = 16 , eller

x = 2


Svar #2
08. marts 2011 af nicolaskm (Slettet)

 Okay tak skal du have.

Når der i opgaven står at jeg skal bruge metoden til at løse ligningssystemerne, tror du så at jeg skal finde ligningen og det hele, eller linjernes skæringspunkt. Har ikke rigtig mulighed for at spørge min lærer, så hvad ville du gå ud fra. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal bestemme løsningen (x , y) til ligningssystemet.


Svar #4
08. marts 2011 af nicolaskm (Slettet)

 ok, mange tak.


Skriv et svar til: Lige store koefficienters metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.