Matematik

Cirklens Ligning (hurtigt)

08. marts 2011 af poj94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Et meget hurtigt spørgsmål!

Har rodet lidt rundt i mine noter, og der er ikke særlig meget orden i dem (desværre). Så vil lige være sikker på hvordan jeg finder radius og centrum af de nedstående cirkler. På forhånd tak.

1) 16x^2 + 16y^2 - 16x + 24y + 9 = 0

2) x^2 + 4x + 12 = 6y - y^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kvadratkompletter leddene med x og y for sig, så ligningen har formen

(x -a)2 + (y -b)2 = r2

Cirklens centrum er da (a , b) og dens radius er r .


Svar #2
08. marts 2011 af poj94 (Slettet)

 Kan du give et eksempel? :)


Skriv et svar til: Cirklens Ligning (hurtigt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.