Fysik

er dette rigtigt? mekanisk energi

14. marts 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven er vedhæftet. 

jeg er i tvivl om opgave b. 

kan det passe at jeg skal finde den mekaniske energi for toppen af bakken først og dernæst den mekaniske energi i højden 200 meter og beregne ændringen? 

og desuden er jeg i tvivl om højden, når jeg regner den potentielle energi ud. 

er toppen 400 m og højden 2 200 m? 

eller skal man beregne delta højden, altså toppen = 200 m og højde 2 = 0 m? 

altså højde 2 er jo nulpunktet - er det sådan man skal tænke? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2011 af peter lind

Der er ikke vedhæftet nogen opgave


Svar #2
14. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

nu er der :) 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #3
14. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg har sagt at højde 1 = 400 og højde = 200. 

og fået disse resultater: 

mekanisk energi i toppen: 2.5105*108 J

mekanisk energi i højden 200: 1.55402*108 J

ændringen: 9.58955*107 J

ovenstående er kun rigtigt hvis jeg har forstået det med den potentielle energi rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2011 af peter lind

Det er korrekt at det er det er de højder du skal bruge så tabet i potentiel energi er m*g(h1-h2). Dertil kommer så at den vinder noget kinetisk energi.


Svar #5
14. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, men du kunne ikke regne efter og se om du får samme resultater? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2011 af chr42 (Slettet)

Jeg får samme forskel som dig, og det er den, der er vigtig.


Svar #7
14. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, jamen så må det være rigtigt :) 


Svar #8
14. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

men kan nogle hjælpe med opgave c? 

den med at tegne kræfterne? 

hvilke kræfter er deR?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2011 af chr42 (Slettet)

Tyngdekraften nedad lodret

Normalkraften vinkelret på underlaget opad

Friktionen langs med skråningen modsat bevægelsesretningen.


Svar #10
14. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, dvs. tyngdekraften nedad med hvor er den kræft der modvirker tyngdekraften? 

er det normal kraften? 

kan det passe at Fmotor er ligeså stor som Fgnid eller hvad er Fmotors modsat? 

er vant til at tegne kræfter, hvor der er det modsatte, der virker den anden vej


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. marts 2011 af chr42 (Slettet)

Vinkelret på underlaget ophæver kræfterne hinanden, da der ikke er nogen ændring i hastigheden den vej.

Til gengæld har du friktionen og den del af tyngdekraften, der virker langs bakken til at bremse lastbilen, dvs 120N+sin(11º)*64ton*9,8m/s^2.


Skriv et svar til: er dette rigtigt? mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.