Matematik

rente

15. marts 2011 af gona94 (Slettet)

 En person sætter 52 000 kr. i banken til en fast årlig rente på 3 %

a) Hvor stort et beløb står på kontoen efter 8 år?


B) Efter hvor mange år er beløbet fordoblet?

mit svar:

a)
beløb der står på kontoen efter 8 år: 52 000 • (1+0,03)8 = 65 872 kr.

b)
Efter hvor mange år er beløbet fordoblet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Samme måde:

52000 * (1 + 0,03)^x =2 *52000

1,03^x = 2

x * log1,03 = log2

x = log2 / log1,03


Svar #2
15. marts 2011 af gona94 (Slettet)

hvad skal jeg med dette ?

x * log1,03 = log2

x = log2 / log1,03


Svar #3
15. marts 2011 af gona94 (Slettet)

hvad skal jeg med dette ? 

x * log1,03 = log2

x = log2 / log1,03


Svar #4
15. marts 2011 af gona94 (Slettet)

det forstår jeg ikke rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Du skal såmænd isolere x, hvilket lige præcis er, hvad jeg har gjort for dig

Det, du egentlig spørger om, er derfor:

Hvad skal jeg med fremgangsmåden

- og jeg troede jo, det var den du gerne ville ha'.


Skriv et svar til: rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.