Matematik
Eksponentiel funktion lommeregner
Hej alle. Jeg har forsøgt at regne en eksponentiel funktion ud vha. af min lommeregner, men jeg får hele tiden et anderledes facit med min lommeregner, end jeg fik, da jeg lavede opgaven sammen med en kammerat.
Stykket:
y= b * ax
a findes vha. af denne formel:
a=(x2-x1)√((y2/y1))
x1 = 2 x2 = 20
y1 = 4379 y2 = 19172
Med tallene indsat:
a= (20-2)√((19172/4379)) = 1,085
_________________
Jeg har virkelig prøvet at opnå et tal, der er identisk med, 1,085.
Mit spørgsmål går på:
Min lommeregner failer: Kan jeg skrive a op på en anden måde, måske kan jeg stille stykket op på en anden måde. Hvis ja, hvordan?
Eller er det stykket, der er fejl i?
Tak på forhånd.
Svar #1
16. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)
Er du sikker på, at det er din lommeregner der failer, og ikke dig og din ven der failede?
Svar #2
16. marts 2011 af ajakkio (Slettet)
Jeg har fået den rettede opgave tilbage, og der er den angivet som korrekt af min lærer
Svar #4
16. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)
Og er det fordi du ikke kan få din lommeregner til at spytte 1,085 ud?
Svar #5
16. marts 2011 af ajakkio (Slettet)
Ja, jeg kan ikke få 1,085, som jeg fik, da jeg lavede opgaven tidligere.
Men nu, hvor jeg forsøger, at jeg lave det identiske regnestykke med min egen lommeregner, så kan jeg ikke få det samme. Så jeg tænkte på, om der var andre måder at skrive stykket op på.
Svar #6
16. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)
Alternativt kan du tage og udregne tallene, dvs. 20-2 og 19172 / 4379. Det kan muligvis lette lidt på at overskue det, når du skriver det ind.
Du kan også vælge at skrive det som en potens: 18nrooth(19172/4379) = (19172 / 4379)1/18
Jeg kan nævne, at den altid suveræne texas TI-30XIIB regner det ud som en mis.
Svar #7
16. marts 2011 af ajakkio (Slettet)
Kan du skrive hvilken måde, du præcist skriver dit stykket op på?
Svar #8
16. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)
Jeg skriver det op som 18roden(19172/4379) og det giver 1,085493831 som så afrundes til 1,085.
Svar #9
16. marts 2011 af ajakkio (Slettet)
Jeg har stadig problemer...
Skriver du den op sådan:
18^(19172/4379) ?
Svar #10
16. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)
Hva? Nej, slet ikke. 18.roden. Ikke 18 opløftet i.
Svar #13
17. marts 2011 af Krabasken (Slettet)
Resultatet 1,085 er korrekt.
Evt. kan du skrive det som (19172/4379)^(1/18) ;-)
Nåh - den fik du jo allerede i # 6
Husk altid
Brug hellere et sæt parenteser for meget en et for lidt!
Svar #14
17. marts 2011 af ajakkio (Slettet)
Tak Krabasken, der fik jeg det korrekte svar i første hug.
Svar #15
17. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)
Ja du er. Du siger 18*sqrt(19172/4379), altså 18 gange kvadratroden af det tal der. Du skal sige 18.roden af tallet. Jeg kan ikke lige gennemskue hvordan man gør på din lommeregner, så omskriv det til:
(19172/4379)1/18
Svar #17
17. marts 2011 af ajakkio (Slettet)
Tak fordi, at I begge gad at tage jer tid til at hjælpe
Svar #18
17. marts 2011 af Krabasken (Slettet)
Ikkkkkkke noget med sqrt her!
sqrt betyder 2√ - her er det 18√
Svar #19
17. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)
#18
Aner ikke om det er henvendt til mig. Hvis det er, har du misforstået noget. Jeg nævner det udelukkende, fordi #0 kommer til at bruge det af og til ;)
Svar #20
17. marts 2011 af Krabasken (Slettet)
Undskyld Deo - jeg glemte at skrive, at det var til # 0, med henblik på een gang for alle at aflive hans (og andres) forveksling af rod og kvadratrod.
Skriv et svar til: Eksponentiel funktion lommeregner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
