Matematik

Resultaler fra matematik B eksamen

13. maj 2005 af 060387rh (Slettet)
Nogen der har resultaterne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2005 af sontas (Slettet)

ahh har svært ved at huske, hvad er du i tvivl om?

Svar #2
13. maj 2005 af 060387rh (Slettet)

Opgaven findes på:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05.htm?menuid=150560

Kan huske følgende svar:

OPg. 2

30,71 grader, AC = 19,32, areal = omtrent 75, højden = 8,33 cirka

Opg. 3

a = 1,149 eller sådan noget
b = 770,45
Fordobling = 5,30 år eller noget
Årstal; 30, 91 år efter 1970

Opg. 4

Kan ikke huske

Opg. 5

middelværdi: 99,3 g
spredning: 11,7 g
82%
cirka 17%

Opg. 6a
Kan ikke huske afstand
ligning for t2: y=2x

Venligst fyld de andre svar ind og/eller ret mine!??

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2005 af sontas (Slettet)

uden hjælpemidler :

a) 36
b) y= 2/3x -3
c)(x-2)^2 + (y+3)^2 = 16
C(2,-3) og r = 4
d) S(8/5, 9 /5) (mener jeg)
e) O = 48 og h = 12
f) f'(1) = 3

med :
opg2
A = 30,xxx grader (kan ikke huske)
|AC| = 19,32
|BM|= 8,32

opg 3

noget lign f(x) = 787*1,14038^(x)
T2 = 5,3... år eller deromkring :P
14 % årlig tilvækst
t = 31,6.... dvs år 2001

opg 4
voks xE]-uendelig,1] U xE[5,+uendenli[
aft xE[1,5]
y = -5
y = 5 2/3
skæringspunkterne med x-aksen er bare at bruge calc intersect

opg 5

f(1) = 81,52kJ/t
f'(1) = 18,.... kJ/(t^2)
TVM har maxværdi i t = 1,300time

opg 6a

T( 0,5;2)
dist(T,t1) = 4/kvrod(17)
den med at gøre rede for er bare at anvende tangentligningen igen, igen
y = 2x


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2005 af sontas (Slettet)

Jeg har standardforsøg i øvrigt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2005 af Katty (Slettet)

#3 enig

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2005 af sontas (Slettet)

#5 Der står man skal bestemme konstaterne a og b. Jeg skrev bare forskriften f(x) = 787*1,14038^(x)
uden at skrive hvad der var a og b, men der står alligevel at formen for funktionen er b*a^(x) i opgaveteksten.. men gad vide om jeg kan miste point på sådan noget?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2005 af Katty (Slettet)

Jeg tilføjede et komma efter forskriften, hvorefter jeg skrev:

, hvor 787 = b og 1,14 = a

Men tror ikke det trækker ned; det fremgår jo tydeligt, at forskriften er af typen f(x)=b*a^x

Svar #8
13. maj 2005 af 060387rh (Slettet)

Enig i alt, havde dog ikke standardforsøg så opg. 5 var anderledes. Ingen andre der havde opg. 5 uden standardforsøg?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2005 af GogO (Slettet)

mine resultateter er stortset identiske med sontas, lavede forresten bare b)eren, tyder på at vi har rigtig
#6
skrev at det viser sig at b = 787 a= 1,14 --> y = 787 *1,14^x

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2005 af GogO (Slettet)

opgave 6b*

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

Her er de korrekte resultater til studentereksamen i matematik, 2-årigt forløb til B-niveau, 13.maj 2005, delprøven uden hjælpemidler;

2005-8-2
2005-8-2 SF (Standardforsøg)

Kun opgave 1d) var ikke fælles for de to sæt.

2005-8-2
Opgave 1

a) 36

Bemærk: i stedet for at gange parenteser ud, kan man i dette spørgsmål benytte 'kvadratet på en toleddet størrelse';

(a + b)^2

med a = x og b = 6-x;

(x + (6-x))^2 = 2x(6-x) + x^2 + (6-x)^2
(x + (6-x))^2 = 6^2 = 36

ergo

2x(6-x) + x^2 + (6-x)^2 = 36

b)
a = -3/2 (hældningen for linien l).
m: 3y - 2x + 9 = 0 (ligning for m, på normalform)

c) Centrum C(2,-3) og radius r = 4.
Punktet P(1,-7) ligger IKKE på cirklen, eftersom koordinaterne til P ikke opfylder cirkelligningen.

d) f(x) = 1/2*x^3
e) O(ABC) = 48 og h_AC = 12
f) f'(1) = 3

2005-8-2 SF
a)-c): som under '2005-8-2'
d) S = (8/5,9/5)
e)-f): som under '2005-8-2'

Med forbehold for slåfejl.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2005 af joks (Slettet)

spørgsmål til opg. 3

Der står f( 0) = 700 i skemaet...
hvorfor er b så ikke = 700? når det er skæringen med y-aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. maj 2005 af GogO (Slettet)

er fordi du tager den bedste expontielle funktion ud af samtlige punkter!

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#12: Der er tale om en eksponentiel vækstmodel baseret på samtlige data i tabellen. Konstanterne a og b i funktionsudtrykket

f(x) = b*a^x (*)

bestemmes ved eksponentiel regression, hvorigennem man søger at approksimere de foreliggende data bedst muligt med en eksponentiel udvikling (*). Herunder er givet en tabel over de faktiske data og de tilsvarende modelbaserede værdier;

År efter 1970
0 --- 8 --- 11 --- 14 --- 17 --- 20 --- 23 --- 27
Antal sælunger (hundreder - data)
7,00 25,00 34,00 52,00 75,00 110,00 160,00 253,00
Antal sælunger (hundreder - model)
7,87 22,51 33,39 49,51 73,43 108,90 161,50 273,15

Af tabellen fremgår det, at modellen underestimerer dataene indtil år 1990 (med undtagelse af år 1970). Efter år 1990 overvurderes antallet af sælunger. Vi bemærker, at til intet af de givne tidspunkter er overensstemmelsen tilnærmelsesvis perfekt, men overordnet beskriver modellen relativt fornuftigt udviklingen i antal sælunger.

//Singularity

Skriv et svar til: Resultaler fra matematik B eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.