Matematik

Vektor cirkel og linje

21. marts 2011 af pernilleege (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej håber nogen kan hjælpe, er nemlig ikke sikker i denne opg.

En cirkel er givet ved ligningen x^2 + 2x + y^2 -6y =15 (Dette er ikke den rigtige form, er det? eller er det lige meget?

En linje er givet ved:

x - 2y + 2 = 0

a) Bestem koordinatsættet til hvert af cirklens skæringspunkter med linjen?

Der ville jeg bare mene at man kunne isolere y i linjens ligning og så sætte det ind på y's plads i cirklens ligning? Men skal man først have lavet cirklens ligning om til (x-a)^2+(y-b)^2=r^2? Kan ikke finde ud af det.

Derefter skal jeg finde skæringspunktet med den mindste førstekoordinat kaldt Q.

b) Bestem en ligning for tangenten til cirklen i Q. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Din fremgangsmåde er korrekt. Du behøver ikke omskrive cirklens ligning til standardformen for at finde skæringspunkterne med linien.


Svar #2
21. marts 2011 af pernilleege (Slettet)

 Super tak!


Svar #3
21. marts 2011 af pernilleege (Slettet)

 Men hvordan bestemmes b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af kaltoft123 (Slettet)

hvad får du skæringspunkterne til pernille?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tråden var aktiv for 6 måneder siden. Prøv at vise din egen fremgangsmåde og resultat, så kan vi hjælpe dig videre, hvor du går i stå.


Skriv et svar til: Vektor cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.