Matematik

to ligniner med to ubekendte...lige store koefficenters metode

22. marts 2011 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

x - 2y = -2    og    3x - y = 9

det er et eller andet med at x eller y skal være lige store...jeg vælger x... den første ligning ganges med 6, den anden med 2:

6x - 12y = -12

6x - 2y = 18

så trækker man den ene ligning fra den anden:

6x - 2y - 6x - 12y = 18 - (-12)

-14y = 30

y = 30/-14 ????

så indsætter man y i f.eks. den 1. ligning og beregner x....

korrekt..???


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2011 af mathon

    I:    x - 2y = -2                           I multipliceres med -3 og kaldes III
    II:  3x - y = 9

    III: -3x + 6y = 6
    II:   3x - y = 9                            II og III adderes

          5y = 15
          y = 3                                  som indsat i   I: x - 2y = -2   giver

          x - 2·3 = -2
          x = 4
 


Svar #2
22. marts 2011 af Yow! (Slettet)

nårh for søren... så man må gerne bare lade II stå som den er... altså ingen multiplikation... ok... nu forstår jeg... mange tak...


Skriv et svar til: to ligniner med to ubekendte...lige store koefficenters metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.