Kemi

Mangler ekstremt meget hjælp til en stak kemi rapporter

14. maj 2005 af Windcape (Slettet)
Hej

Jeg valgte uheldigvis Kemi B på 2.år på HTX, og det viser sig nu at være forkert.

Mangler 3 rapporter, og har fået lavet en aftale med min lærer om at aflevere dem på Tirsdag (d.17)

Først problem, er i rapporten omkring Puffersystemer, som jeg ved intet om.

Spørgmålet lyder sådan her:

"Skrev reaktionsskemet for puffersystemets protolyseligevægt og beregn pH i de rene puffersystemer"

Er der nogen som kan give en dummeguide til dette spm ? og gerne flere som kommer henaf vejen ?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2005 af xyz (Slettet)

gå ind på Ungdoms og skriv puffersystem.. så vil der dukke 3 rapporter op, som du evt. kan benytte dig af.

Svar #2
14. maj 2005 af Windcape (Slettet)

Har kigget på dem, men forstår intet.

Betragt mig sådan her:

Har kemi B, men har ikke forstået nogen som helst jeg har lært på B-niveau, men skal alligevel aflevere rapporterne ligegyldigt hvor elendige de bliver.

Derfor jeg har ret så store problemer.
Og NÆGTER at gå om, bare pga. tvunget valgfag.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2005 af xyz (Slettet)

hmm.. så skal du nok ha fat i Frodo, Duffy eller Singularity ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2005 af frodo (Slettet)

protolyse ligevægt, vil bare sige syre-base-ligevægt. Gav det mere mening?

Svar #5
14. maj 2005 af Windcape (Slettet)

frodo, ja en del mere.

Vil reaktionsskemaet så sige et skema hvor puffersyre og pufferbase ender med at neutralisere hinanden ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2005 af frodo (Slettet)

nej, for de ender ikke med at neutralisere hinanden.

syren reagerer med vand, og danner basen. Basen reagerer med vand og danner syren. Derfor ændres pH relativt lidt, da de danner hinandens korresponderende syre/base, og da de oftest begge er svage, når man snakker om puffersystemer, ændres pH praktisk talt ikke

Svar #7
14. maj 2005 af Windcape (Slettet)

ok.

Kan i med disse 2 tal, give et eksempel på en udregning ?

Puffersyre:
3.0 mL 4.0 M NH4Cl (aq)

Pufferbase:
1.0 mL 2.0M NH3 (aq)

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2005 af frodo (Slettet)

men du kan da godt skrive S+B <--> B+S, hvor B er puffersystemets base og S syren

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2005 af frodo (Slettet)

NH¤+ + NH3 <--> NH3 + NH4+
n(syre)=3,0mL*4M=?
n(base)=1,0mL*2M=?

pH=pKs+log(n(s)/n(B))

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2005 af frodo (Slettet)

hmm ¤=4

Svar #11
14. maj 2005 af Windcape (Slettet)

og n er stofmængden for den valgte syre/base ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. maj 2005 af frodo (Slettet)

jep

Svar #13
14. maj 2005 af Windcape (Slettet)

Og hvis der tilsættes OH- er det så bare
NH4Cl + OH- = ?
eller skal der gøres noget specielt ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. maj 2005 af frodo (Slettet)

NH4+ + OH- --> NH3 + H2O

Det ses altså af n(s) mindskes mens n(b) øges med n(OH-)

Skriv et svar til: Mangler ekstremt meget hjælp til en stak kemi rapporter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.