Kemi

Bestemme halveringstiden

22. marts 2011 af NYK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

I denne kemi A eksamenssæt:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/100526_kemi_A_stx_opgave.ashx

I opgave 4.c skal jeg bestemme halveringstiden.

Jeg har fået hældningen til at være -2/17 - altså -0,11765.

Halveringstiden bestemmes sådan:

log(0,5)/log(a)

log(0,5)/log(-2/17)

Men problemet er, at man ikke kan regne det ud? Mine lommeregner siger "Fejl". Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. marts 2011 af exutu (Slettet)

Du kan ik ummiddelbart tage log af noget negativt (...men tag den i matematik forummet, det er vist noget med at du får et komplekst tal...)

Men så vidt jeg husker er det du har skrevet også forkert (har ikke nogle formelsamling ved mig)

Hedder den ikke:

T½=ln(2)/k

hvor k=-a

Er dog ikke helt sikker...


Svar #2
22. marts 2011 af NYK (Slettet)

Det er jo rigtigt det du siger :) Jeg har bare en større matematik-tankegang end kemi.

Ja, i kemi opgaverne hedder det T½=ln(2)/k, hvor k = -a.

Tusind tak ;)


Skriv et svar til: Bestemme halveringstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.