Fysik

Formel til at finde km/t

24. marts 2011 af Lindhardt13 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :-)

Jeg står nu i det problem, at jeg skal lave en fysik opgave, men jeg mangler en formel til mine opgaver. Derfor håber jeg, at nogle af jer måske ved, hvilken formel jeg skal bruge til mine opgaver;

Søren lader sig falde ned fra 3 m vippen. Hvad bliver hans fart i km/t fra 10m vippen?

Og så er der lidt det samme spørgsmål her;

En volleyballspiller hopper 40 cm lodret op i luften´med hvilken lodret hastighed i km/t sætter han af, hvis han hæver sitv tyngdepunkt med 1,4 m?

Jeg håber virkelig i kan hjælpe, da jeg er meget i tvivl.

Tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (3)

Svar #1
24. marts 2011 af mathon

En volleyballspiller hopper:

          2·a·Δs = v2 - vo2                 v = 0  a = -g

          2·(-g)·Δs =  -vo2

          vo = √(2·g·Δs) = (2·(9,82 m/s2)·(1,4 m))½  = 5,24 m/s = 18,88 km/h

         


Brugbart svar (3)

Svar #2
24. marts 2011 af mathon

anvendt:
                     2·a·Δs = v2 - vo2

                     1 m/s = 3,6 km/h


Svar #3
24. marts 2011 af Lindhardt13 (Slettet)

 Mange tak for hjælpen! :-)

Er det så samme formel, som gælder i det den opgave med Søren og vippen?

:-)


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. marts 2011 af mathon

Ja
             2·a·Δs = v2 - vo2                     a = g

             2·g·(10 m) = v2 - 02

             v = (2·(9,8 m/s2)·(10 m))½ 


Svar #5
24. marts 2011 af Lindhardt13 (Slettet)

 Jeg siger mange tak! :-)


Skriv et svar til: Formel til at finde km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.