Matematik

Matematik A - Svær opgave

24. marts 2011 af MathiasPedersen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har siddet i lang tid og knoklet med denne opgave. 

Af en rapport fra sundhedsstyrelsen fremgår det, at sammenhængen mellem
husradonkoncentrationen og stueradonkoncentrationen i enfamiliehuse er givet ved
udtrykket


log(H) = 0,227 + 0,922 * log(S)


hvor H er husradonkoncentrationen (målt i Bq/m3), og S er stueradonkoncentrationen (målt i Bq/m3).


a) Bestem husradonkoncentrationen som funktion af stueradonkoncentrationen, og bestem, hvor mange procent husradonkoncentrationen stiger med, når stueradonkoncentrationen stiger med 20%.

Jeg tænker på at benytte logaritmereglerne, men er lidt usikker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2011 af peter lind

Hvis det er den naturlige logaritmefunktion find eln(h) ellers 10log(h)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

H = 10^(0,227 + 0,922 * log(S))
--------------------------
S = 1 ⇒ H = 10^(0,227 + 0) = 1,68655

S = 1,20 ⇒ H = 10^(0,227 + log1,2) = 2,02386

(2,02386 / 1,68655 - 1) *100 = 22,2%


Skriv et svar til: Matematik A - Svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.