Fysik

HJÆLP!!!!haster virkelig

25. marts 2011 af Lillozz (Slettet)

Er der nogen, der kan hjælpe mig med 6. Spektrallinjer Opg. b: Forklar, hvilken spektrallinje i emissionsspektret der svarer til overgangen fra energiniveau D til energiniveau B.

OPGAVEN FINDES PÅ: http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/070501_vejlopgave_stx_072_fysikA_2.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2011 af peter lind

Når overgangen D til A ikke forekommer, må overgangen C til A være den med størst energi af den udsendte foton. Den næststørste energiovergang må være fra D til B


Svar #2
25. marts 2011 af Lillozz (Slettet)

Men, hvad er svaret? Jeg er helt blank...


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2011 af peter lind

Det må være den foton der har næstmindst energi.


Svar #4
25. marts 2011 af Lillozz (Slettet)

Jeg har beregnet energien ud ffr de bølgelængder, der er opgivet i opg.

E = (h•c)/λ=(1,98645•10-25 J•m)/λ
(E)foton = (1,98645•10-25 J•m) / (323,3•10-9 m) = 6,1443•10-19 J = 3,835 eV
Efoton = (1,98645•10-25 J•m) / (670,8•10-9 m) = 2,9613•10-19 J = 1,848 eV
Efoton = (1,98645•10-25 J•m) / (2450•10-9 m) = 8,108•10-20 J = 0,506 eV
 

Vil det sige, 3,835 eV


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2011 af peter lind

Det er jo den med størst energi så det er overgangen fra C til A.

Du behøver iøvrigt ikke regne energierne ud. Energien er som du skriver omvendt proportional med bølgelængden, så kortere bølgelængde betyder højere energi.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2011 af peter lind

Der skulle selvfølgelig stå næststørst energi i #3


Svar #7
27. marts 2011 af Lillozz (Slettet)

 tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2018 af Iquer (Slettet)

Jeg kunne virkelig godt bruge hjælp til denne, da jeg stadig ikke helt forstår og kæmper en kamp her.

 Hvorfor er h = 1,98645*10^,25 J*M ?? I min bog er h (Plancks konstant) = 6,63*10^-34 J*s ?? :/

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2018 af peter lind

Det er en anden enhed


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. december 2018 af Iquer (Slettet)

Argh for ** ja selvfølgelig. Tak
Jeg er dog en idiot til det med at regne enheder (når det ikke bare er ens der går ud i hinanden). Vil du eventuelt prøve at forklare hvordan det regnes om til M ?

Brugbart svar (1)

Svar #11
16. december 2018 af ringstedLC

#8: Din h er OK. Men du læser forkert:

\begin{align*} E &= \frac{h\cdot c}{\lambda} \\ E &= \frac{6.63\cdot 10^{-34}\cdot 2.997925\cdot 10^8 \;\left ( \frac{J\cdot s\cdot m}{s}=J\cdot m \right )}{\lambda} \\ &= \frac{1.988\cdot 10^{-34+9} \;\left ( J\cdot m \right )}{\lambda} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. december 2018 af peter lind

Det er egentlig h*c hvor c er lyshastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. december 2018 af Iquer (Slettet)

Tusind tak :)
Tror jeg forstår det nu :)

Brugbart svar (1)

Svar #14
16. december 2018 af ringstedLC

Selv tak.

Væn dig til at lave sådan en parentes efter din numeriske udregning, hvor du kun har enheder. Efter eventuel forkortelse skal enheden passe med venstresiden.

\begin{align*} E &= \left ( \frac{J\cdot m}{\lambda} \right )= \left ( \frac{J\cdot m}{m} \right ) = J \end{align*}

Da Energi måles i Joule passer pengene.

HUSK: Enheder i " -1 " eller som " /s " skal stå i nævneren.


Skriv et svar til: HJÆLP!!!!haster virkelig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.