Fysik

Verdens største accelerator

27. marts 2011 af Waaz (Slettet) - Niveau: A-niveau

I denne opgave (link) har jeg svært ved den sidste opgave nemlig 7c. jeg ved ikk rigtigt hva det er jeg ska forklare.

Og i opgave 3. er der tale om en bevægelse med konstant hastighed?

Er dr nogen som kan hjælpe mig?

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Fysik/100527_fysik_A_stx_opgave.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

beregn Q-værdien for kernereaktionen ud fra partiklernes masse, hvorefter det samlede energiunderskud  skal sammenlignes med to protoners kinetiske energi ved fuld drift.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2011 af peter lind

Opgave 3. Nej. Brug energibevarelse til besvarelse af opgaven

7c. Vis at energien af massen i 2 protoner+ deres kinetiske energi er større end energien i massen af 4 protoner


Svar #3
27. marts 2011 af Waaz (Slettet)

vil massen af en antiproton være den samme som en proton.?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Ja, de har samme masse.


Svar #5
27. marts 2011 af Waaz (Slettet)

okay er det så sån her:

de to protoners masse plus den kinetiske energi vil være:

Q=E (kin)= -m*c^2= 2*(-1,6726*10^-27*3,00*10^8)=-1,00356*10^-18

-1,00356*10^-18+1,12*10^-6=1,12*10^-6

og de tre protoner en antiproton:

Q=4*(-1,6726*10^-27*3,00*10^8)=-2,00712*10^-18

og da der er mere energi ved de to protoner i fuld drift så kan der være tale om en kollition?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Du beregner Q-værdien for reaktionen. Hvis så

Q+2E_kin > 0,

så kan reaktionen forløbe.


Svar #7
27. marts 2011 af Waaz (Slettet)

ok det vil sige. at reaktionen kan foreløbe. mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7 - Ja, hvis du har foretaget dine beregninger korrekt.


Svar #9
27. marts 2011 af Waaz (Slettet)

oka mange tak:)


Skriv et svar til: Verdens største accelerator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.