Fysik

hjælp med opgave

27. marts 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et fly af typen Airbus A321 har massen 69,0 ton.

A) Beregn størrelsen af tyngdekraften på flyet.

Størrelsen af tyngdekraften på flyet er:

Ft=m·g
Ft=69,0·10^3 kg·9,82 m/s^2
Ft=677580 N

Når flyet sætter i gang på startbanen, er det påvirket af en gnidningskraft, der har størrelsen 70,7 kN. Motorerne frembringer en fremadrettet kraft på flyet med størrelsen 284 kN.

B) Beregn flyets acceleration, når det sætter i gang.

F=m*a ⇒a=F/m

a= 284*10^3 N - 70,7 *10^3 N / 69,0*10^3 kg

a=3,0913 m/s^2

Flyet sætter i gang til tiden t = 0 s. På vej hen ad startbanen stiger gnidningskraften, og accelerationen som funktion af tiden er

C) a(t)=-0,044 m/s^3 ·t+3,1m/s^2


Flyet letter efter 29 sekunder.

c) Bestem flyets fart, når det letter.

Jeg er i tvivl om jeg har regnet B rigtigt og har brug for hint til at komme i gang med C


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Opgave b er rigtig.

I opgave c finder du stamfunktionen til a(t), og indsætter t = 29 sekunder :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2011 af Jerslev

#0: v(t) = ∫a(t) dt

Integrerer a(t) fra t=0 til t=29 mht. t.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
27. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

så giver det 71.398 m/s. får i også det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2011 af Jerslev

#3: Uh, jeg har ikke lige min lommeregner her, så jeg er desværre for doven til at regne det ud. :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #5
27. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg indtastede det hele i et CAS-program, så resultet bør passe. 

men hvad er egentlig stamfunktionen af a(t)? 

hvis nu jeg skulle lave det i hånden? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2011 af Jerslev

#5: Den er til gengæld nem, og det bør du sagtens kunne. t optræder kun i første potens.

a(t) = -0.044m/s3 * t + 3,1m/s2

∫a(t) dt = 0.5*(-0.044m/s3)*t2 +3.1m/s2 * t + v0 = v(t)

v0 sættes så til 0, da du ikke har nogen starthastighed i din opgave.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: hjælp med opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.