Matematik

Parameterfremstilling for linje

29. marts 2011 af teamwork (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en parameterfremstilling for den linje der står vinkelret på planen , og som går gennem punktet 1,1,1 .

jeg har parameterfremstillig for planen.

nogen der kan forklare hvordan jeg skal gribe det an?


Brugbart svar (3)

Svar #1
29. marts 2011 af mathon

og dermed har du også en normalvektor til planen,
som er retningsvektor   
                                               →
                                                r  for linjen,
som har
parameterfremstillingen
                                                                               →
                                                (x,y,z) = (1,1,1) + t · r
 


Svar #2
29. marts 2011 af teamwork (Slettet)

m en parameterfremstillinen er sådan her ud

x y z = (5 8 1) + s(3 5 2) + t(1 3 -1)

undskyld de stpr sådan her ka ikke finde ud af at skrive dem under hinanden..

men spørgsm´ålet er hvilen parantes indeholde retningsvektoren


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2011 af mathon

     krydsproduktet af [3 5 2] og [1 3 -1]
                                                                           →
                                                                            r = [3 5 2] x [1 3 -1] = [-11,5,4]
 

    er retningsvektor for den søgte linje


Skriv et svar til: Parameterfremstilling for linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.