Matematik

Renter!!!

03. april 2011 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Der står her: Familien kigger på et drivhus til haven. De har haft 4000 kr stående på en konto. Kontoen giver 3,25 % i rente pr. år. Så står der her: hvor meget står der i alt på kontoen, når pengene har stået der i 2 år? Jeg har så fundet ud af at man skal gøre: 3,25% af 4000 = 130 kr. 130 + 4000= 4130 kr. Men det er jo kun pr. år. Skal jeg finde 3,25 % af 4130 og så pluse det med 4130?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2011 af mathon

                   4000·1,03252 =


Svar #2
03. april 2011 af Rezwan9 (Slettet)

Hvad? Jeg fatter det bare ik!!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2011 af mathon

       1. års rente 4000·0,0325 = 130 kr
           indestående efter 1. år = (4000 + 130) kr = 4130,00 kr

       2. års rente 4130·0,0325 = 134,23 kr
           indestående efter 2. år = (4130,00 + 134,23) kr = 4264,23 kr

til sammenligning med


                   4000·1,0325= 4264,23


Svar #4
03. april 2011 af Rezwan9 (Slettet)

Tusind tak skal du have mathon. Det var en stor hjælp! ;)


Skriv et svar til: Renter!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.