Matematik

Problem med løsning af differentialligning.

04. april 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

se spg. op 16.

 Jeg gør følgende: desolve(M'=p - 0.03*M, p, m)

Jeg får m=(.970446)^(p)*c + 33.3333*p - 1111.11

Jeg bruger M(0) = 0 og får c = 1111.11 - kan ikke kommer videre, desuden virker det resultat jeg har fået underligt

Vedhæftet fil: Matematikaflevering IV.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2011 af peter lind

Du har sandsynligvis brugt din lommeregner forkert. M er en funktion af tiden t. p er en konstant


Svar #2
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

Okay. Hvis jeg så skal løse den i hånden, er den løsningen så ikke af typen:  f(x) = - (b/a) +c *e^ax ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2011 af peter lind

jo


Svar #4
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

jeg kan bare ikke finde ud af at isolere c?

0= (p)/(0.03) + c*(e)^(-0.03*0) er dette korrekt sådan som jeg stiler det op?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2011 af peter lind

Det sidste led skal være -0,03*M(0)


Svar #6
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

Hvad hvorfor?


Svar #7
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

M(0)  = 0, og det skrev jeg også


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2011 af peter lind

Det er min fejl #4 er rigtigt


Skriv et svar til: Problem med løsning af differentialligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.