Matematik

er der nogle der kan finde ud af det??

04. april 2011 af migmigogattermig (Slettet)

hej

er der nogle der kan regne denne her ud??:

en cafe sælger en liter sodavand for 35 kr. hvor meget koster 0,30 liter.

håber der er nogle kloge hoveder der kan!! jeg har svært ved det!!
 

m.v.h mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv nu, om du ikke kan selv. Du ved, hvad 1,0 liter koster. Find nu, hvad 0,3 liter koster.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2011 af Danner39 (Slettet)

1 L = 35 kr.

0,3 L = (35 * 0,3)  kr.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2011 af Wind1992 (Slettet)

Hej,

Du ved ved en liter koster (35 kr.) og du ved at 0,30 liter= 1/30 liter.

Dvs. Prisen for 0,30 L, må være det samme som at tage 30 % af 1 liters prisen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2011 af cillekaa (Slettet)

En liter sodavand koster 35 kr, og så skal du regne ud hvor meget koster 0,30 liter, så skal du bruge forholdsligningen.

1 liter/35 kr = 0,30 liter/x  -> 1 liter/0,30 * 0,30 = x

X= 10,5 kr.

0,30 liter sodavand koster 10,5 kr.

håber at det kunne hjælpes :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2011 af Danner39 (Slettet)

3# Siger du at 0,3 L = 0,033 L :S ?


Svar #6
04. april 2011 af migmigogattermig (Slettet)

tak for alle de gode svar venner ;) :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2011 af mette48 (Slettet)

#5

#3 siger noget vrøvl, du ikke skal regne med


Skriv et svar til: er der nogle der kan finde ud af det??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.