Matematik

Reducer udtrykket

05. april 2011 af jesperole (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg ved ikke hvordan jeg skal reducer 4a-ab-b(a-7)+(ab-2b)*2

kan nogen hjælpe mig ??

hvis i kan skrive med alle mellem regninger ville det vrære godt :D

(jeg må ikke bruge hjælpe midler)

Reducer udtrykket 4a-ab-b(a-7)+(ab-2b)*2

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af mathon

                            ...gang ind i parenteserne og hæv dem...


Svar #2
05. april 2011 af jesperole (Slettet)

jeg kan heller ikke finde ud af at reducer denne (2a-b)(2a+b)-4(a+3b)^2

please kan nogen hjælpe mig???


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af Walras

Du skal jo bare gange parenteserne ud. Det kan da umuligt være svært på A-niveau. Husk, at når du hæver en minusparentes, skiftes der fortegn. Hvis du stadig ikke kan finde ud af det, må du skrive dine mellemregninger, så kigger vi på det sammen og finder din fejl.


Svar #4
05. april 2011 af jesperole (Slettet)

4a-ab-b+a-7+(2*ab)-(2*2b)

sådan eller hvad???


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2011 af Walras

...nej. Du glemmer, at der står · (gange) og ikke hverken + eller -. 


Svar #6
05. april 2011 af jesperole (Slettet)

4a-ab-ab+7b+2ab+4b

er det her rigtig ind til videre??


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2011 af Walras

Den sidste parentes fik du ikke gjort det rigtige ved. Brug dine kvadratsætninger..


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Fortegnet på det sidste led skal være - , ellers ser det rigtigt ud.


Svar #9
05. april 2011 af jesperole (Slettet)

4a-ab-ab+7b+2ab-4b

hvad med nu???


Svar #10
05. april 2011 af jesperole (Slettet)

4a -7b+2ab-4b

der er resultatet 4a-3b+2ab

er det rigtig det jeg har lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Resultatet i #9 er korrekt. Det skal så reduceres, og det er ikke korrekt gjort i #10. Du ændrer fortegn tilfældige steder.

4a-ab-ab+7b+2ab-4b = 4a +7b -4b -ab -ab +2ab = ...


Svar #12
05. april 2011 af jesperole (Slettet)

så det kommer til at se sådan ud, altså den endelig resultat : 

4a-ab-ab+7b+2ab-4b = 4a+7b-4b-ab-ab-2ab = 4a-3b+2ab


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, du roder og sjusker med fortegnene.

7b -4b = (7-4)b = 3b

-ab -ab +2ab = (-1 -1 +2)ab = 0

4a +7b -4b -ab -ab +2ab = 4a + 3b


Svar #14
05. april 2011 af jesperole (Slettet)

jaaaah

okay tak :D

kan vi så ikke tage (2a-b)(2a+b)-4(a+3b)^2 sammen ????

mit bud :

(2a-b)(2a+b)-4a^2-12b^2

jeg ved ikke om (2a-b)(2a+b) går ud med hinanden ???


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, du skal gange parenteserne ud. Det første produkt kan udregnes ved at bruge en kvadratsætning

(x+y)(x-y) = x2 -y2 ,

mens det andet produkt kan udregnes ved hjælp af en anden kvadratsætning

(x+y)2 = x2 + 2xy + y2


Svar #16
05. april 2011 af jesperole (Slettet)

2a^2+b^2-4(a^2+3b^3+6ab) ???

er det rigtig?


Svar #17
05. april 2011 af jesperole (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig??


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det er ikke rigtigt.

(2a-b)(2a+b) = (2a)2 -b2

-4(a+3b)2 = -4·(a2 + 2·a·3b + (3b)2)

Kombiner nu de to udtryk, gang ind i parentesen, og hæv den.


Svar #19
05. april 2011 af jesperole (Slettet)

jeg kan ikke

giver op

kan ikke reducer


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

(2a-b)(2a+b) -4(a+3b)2

     = (2a)2 -b2 -4·(a2 + 2·a·3b + (3b)2)

     = 4a2 -b2 -4a2 -4·2·3·ab -4·9b2

     = -24ab -37b2


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.