Kemi

bestem reaktionsorden - hjælp

06. april 2011 af Miapetersen1992 (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg reaktionsordenen ud fra disse tal

Tid i timer                  0,18     0,50    1,0    1,5    2,0    2,5   3,0

Cm(Kokain) i μg/L   170     122      74     45    28     17     10
blod


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af mathon

           hvis
                        sammenhængen er
                                                                     log[kokain] = -k·t + log[kokain]o      
                                                                                                                               er reaktionen af 1. orden


                        sammenhængen er
                                                                    1/[kokain] = k·t + 1/[kokain]o      
                                                                                                                               er reaktionen af 2. orden
 

                                                                                       


Svar #2
06. april 2011 af Miapetersen1992 (Slettet)

hvordan kan jeg se om det er det ene eller det andet ud fra disse tal ,s?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2011 af mathon

        undersøg
        ved brug af
        lineær regression


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2011 af mathon

hvor
                    log[kokain] = -k·t + log[kokain]o

                    log[kokain] = -0,432705·t + 2,305449          corr: 0,999922

.

                    1/[kokain] = k·t + 1/[kokain]o

                    1/[kokain] = 0,030469·t - 0,01158                corr: 0,928655               

den bedste
regression
er
derfor
                    log[kokain] = -0,432705·t + 2,305449          hvorfor reaktionen er af 1. orden

hvorfor
                    [kokain] = 170·e-0,432705·t

                    v = -d[kokain]/dt = 0,432705·[kokain]      


Skriv et svar til: bestem reaktionsorden - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.