Fysik

Syre- Base

05. februar 2013 af Human12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

er der nogen der kunne hjælpe mig med min opgave? på forhånd tak.

Spørgsmålet er, at  Hvad kendetegner en syre? 

og hvad kendetegner en base?


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. februar 2013 af mathon

 

                             ...her hjælper din folkeskoleviden dig


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2013 af LubDub (Slettet)

    ........... kig evt. på

                                   Arrhenius's teori

                                        eller

                                   Brøndsted Lowry's teori

                                        eller

                                   G.N. Lewis's teori


Svar #3
05. februar 2013 af Human12 (Slettet)

jamen jeg har aldrig gået på folkeskole.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. februar 2013 af 123434 (Slettet)

H+ioner

Syre god til at opløse kalk.

pH-værdi under 7.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Base

OH-ioner

God til at opløse kalk.

pH-værdi over 7.

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. februar 2013 af mathon

en monohydron Brøndsted-syre
 
                er et stof, som i vandig opløsning fraspalter hydroner H+
     
                        stærk syre pKs < -1,74
                                              HB   +   H2O   --->  B-   +   H3O+


                        svag syre pKs > 4
                                              HB   +   H2O   <--->  B-   +   H3O+   
hvorved
                   [ H3O+ ] øges over niveauet i demivand, hvor [H3O+] = 10-7 M
                   så
                                            pH = -log( [ H3O+ ] ) < 7

 

                    fortyndede stærke syrer opløser metaller til venstre for H I spændingsrækken
                    og danner salte (metalion + syrerestion)

 

en monohydron Brøndsted-base

                er et stof, som i vandig opløsning optager hydroner H+
     
                        stærk base pKb < -1,74
                                                  B-   +   H2O   --->  HB   +  OH-

                        svag base pKb > 4
                                              B-   +   H2O   <--->  HB   +  OH- 
hvorved
                   [ OH- ] øges over niveauet i demivand, hvor [OH-] = 10-7 M
                   så
                                            pOH = -log( [ OH- ]  ) < 7

                                            pH = 14 - pOH > 7

 

                      pH kan bestemmes med indikator eller måles elektronisk

      

 


Skriv et svar til: Syre- Base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.