Matematik

gør rede for, hvilken graf der hører til hvilken funktion

21. november 2013 af MattW (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven er uploadet:

P.S.: Aner absolut intet om hvordan jeg skal klare denne her?

Vedhæftet fil: opgn.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at hvor f '(x) = 0 , har grafen for f(x) vandret tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2013 af LeonhardEuler

A : f(x) = ax4 + bx3 + cx2 + dx + e ⇒ 3 vendinger

B : f' (x) = 4ax3 + 3bx2 + 2•cx +d ⇒ 2 vendinger, hvis du sætter f'(x)=0 vil du få x1 V x. Altså dér hvor tangentens hældning vil være lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er intet oplyst om, at funktionerne er polynomier. Ikke alle polynomier af 4. grad har 3 forskellige lokale ekstremer.

Opgaven kan løses udelukkende ved at betragte graferne og gøre brug af vinket i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2014 af Anar2 (Slettet)

 Hvordan kan man se hvornår f'(x) er =0. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Grafen for f '(x) skærer jo x-aksen, hvor f '(x) = 0 . Samme sted har grafen for f(x) så en vandret tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2014 af Anar2 (Slettet)

Ok.

Kan det så passe at f'(x)= B og f(x) = A


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja. (Her er der 50% chance for at svare rigtigt). Du skal så begrunde dit svar.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2014 af Anar2 (Slettet)

Fint. Tak for det hurtige svar. 


Skriv et svar til: gør rede for, hvilken graf der hører til hvilken funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.