Kemi

Hvordan beregnes Kp?

10. januar 2008 af Henriette1980 (Slettet)
Hjælp, jeg er gået helt i stå....(både a) og b)...suk..
Please, hvor har jeg brug for hjælp ....

2 CH3OH (g) <> CH3OCH3 (g) + H2O (g)

a) vis at delta H er -23,71 (jeg kan ikke få den til at passe)

b) beregn ligevægtskonstanten Kp ved 25 grader



Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

a)
Find deltaH,f for alle komponenterne (husk, at det skal være på gasfase)

Herefter er deltaH = deltaH(ether)+deltaH(vand)-2*deltaH(methanol).

Check om du anvender samme enhed som tal fra facitlisten.

b)
Beregn deltaG på samme måde og find en formel i din kemibog, hvor der er en sammenhæng mellem deltaG og ln(K)

Svar #2
10. januar 2008 af Henriette1980 (Slettet)

a) jeg får -20,81 (om og om igen)...
- samme enhed som opgaven
- har også husket gasfasen (havde glemt det for methanol i første omgang)
- vil du prøve at se om du kan få -23,71
- jeg har taget værdierne fra databogen:

H(CH3OCH3) = -184,05 kJ/mol
H(H2O) = -238,92 kJ/mol
H(CH3OH)= -201,08 kJ/mol

b)så må det være -deltaG = R T ln(K)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

a)
Ud fra dine data er beregningen rigtig. Jeg har slået H(H2O,g) op og får -241,8 kJ/mol. Prøv lige at slå efter.
H(methanol) er ok men jeg har ingen data for demethylether.

b)
ja

Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2008 af LykkeSand (Slettet)

Jeg sidder og kæmper med den samme opgave, jeg har brugt den overstående formel til at regne Kp ud, men synes ikke det passer.. jeg har senere i opgaven givet at Kp-værdien er 13,5 ved 250C. jeg prøver så at indtaste de tal og se om jeg får det, men det passer bare hat...

Skriv et svar til: Hvordan beregnes Kp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.