Matematik

HJÆLP til tangentens ligning!!!

25. marts 2014 af Flexos (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved:

f(x)=(1-x^(2))*e^(x)

Tegn grafen for f, og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg ved såvidt, at man skal starte med at differentiere vores funktion, men der er jeg allerede stået af - den virker umulig...

Derefter skal man vist sæt f(x)=1 ind og efterfølgende differentiere den?

Håber der er nogle venlige sjæle, som vil give mig en awesome hjælp!

(Skal helst ske hurtigt peeps)

Lambrecht


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2014 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. marts 2014 af Flexos (Slettet)

Hej Peter Valberg.

Har været inde og se videoen allerede, men kan ikke finde ud af at konstruere det ud fra paranteserne og bogstavet e. Jeg er rimelig LOST på den her. Det er blot funktionen jeg skal have et indskud af.

Vh.


Svar #3
25. marts 2014 af Flexos (Slettet)

Det første jeg egentlig vil vide er hvordan man differentiere funktionen: f(x)=(1-x^2)*e^x

Er der en, som måske ville kunne vise mig hvordan man urdregner denne funktion?


Skriv et svar til: HJÆLP til tangentens ligning!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.