Matematik

cirkel og linie

26. marts 2014 af monawang (Slettet) - Niveau: B-niveau

en cirkel og en linie er bestemt ved ligningerne:

x^2+y^2-2x+4y=5

y = 2x-3

bestem skæringspunkterne mellem cirklen og linien


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af SuneChr

Det begynder at ligne en malstrøm af opgaveudfordringer. Er det korrekt?
Forsøger du, inden du lægger alle disse opgaver ud, selv at gå i gang med dem forinden?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2014 af hesch (Slettet)

#1:  Du gentager dig selv.  Det gør Mona i det mindste ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2014 af hesch (Slettet)

1)    x2+y2-2x+4y=5

2)    y = 2x-3 

        ⇓

3)    x2 + ( 2x-3 )2 - 2x + 4*( 2x-3 ) - 5 = 0        ( Reducer til 2. grads ligning )

Find rødder i 3)  og indsæt hver af disse i 2). Herved findes 2 koordinatsæt ( x,y ) for to skæringspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2014 af PeterValberg

#2

Jeg synes faktisk, at SuneChr's spørgsmål til #0 var "helt på sin plads".

Forsøger du, inden du lægger alle disse opgaver ud, selv at gå i gang med dem forinden?

monawang oprettede 13 nye indlæg (om hjælp til opgaver) i løbet af ca. 4 - 5 timer.

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Jeg så det godt.

#2 var ikke en kritik af #1 i sig selv, men det, at #1 blev "broadcastet" som svar til vel 6 af disse. Jeg mener:  at sende dette svar til et eller to af disse, er fint nok. At sende svaret til 6 af disse, har næppe yderligere egentlig betydning, men begynder at have karakter af chikane.

Se nu bare:  #2 er kun fremsendt i et eksemplar.      :)


Svar #6
03. april 2014 af monawang (Slettet)

jeg har prøvet at regne dem selv.. er bare kommet rigtig meget bagud, på grund af sygdom... jeg var ikke kommet herind for at få hjælp, hvis jeg ikke kunne løse dem selv :)

men takker for hjælpen!


Skriv et svar til: cirkel og linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.