Matematik

Vektorer i rummet - opgave.

27. marts 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg havde opgaven op og vende i går, men da vi er kommet frem til et andet resultat i klassen, end det jeg kom frem til går, vil jeg høre hvad der er korrekt?

Vi er kommet frem til ligningen for planen på klassen: 3x + 3y - 3z -3 = 0 

I opgaven: det er svar på b)

Opgave. Der er givet en linje l:
(x, y, z) = (1, 0, 0) + t * (1, 2, 3) og
et punkt P(0, 1, 0).
a) Vis at punktet P ikke ligger på linjen l.
b) Bestem en ligning for planen, der
indeholder både linjen l og punktet P.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af PeterValberg

a)

Vis at:

(0,1,0) =  (1,0,0) + t·(1,2,3)

ikke har nogen løsning i t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2014 af PeterValberg

b)

bestem koordinaterne for P's projektion Q på linjen l

Det kendte punkt P0(1,0,0) på linjen, punktet P og P's projektion på l, - punktet Q
benyttes til bestemmelse af en normalvektor for planen, der indeholder l og P
brug et af de allerede kendte punkter, som det kendte punkt i en ligning for planen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
27. marts 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

#2 Jeg er med på fremgangsmåden. Bliver resultatet så 3x + 3y -3z = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Vektorer i rummet - opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.