Fysik

Damp, nogle der kan hjælpe?

27. marts 2014 af Fysikhalløj (Slettet) - Niveau: C-niveau

halløj jeg har den her opgave her omkring damp -- i kan se den på billedet som jeg har vedlagt. 

Vedhæftet fil: damp fysik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem antal mol vandmolekyler i 1kg H2O og bestem så rumfanget ved p = 1,023·105 Pa og T = 100 C.


Svar #2
27. marts 2014 af Fysikhalløj (Slettet)

man bruger vel formlen 

n=m/M

n= 1000g/(18g/mol)=55,55 Mol

skal man så bruge idealgaslignigen? og når du skriver p = 1,023*10^5 mener du så at det er det atmosfæriske tryk eller hvad? Burde det så ikke være 101325Pa? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, jeg mente 1 atm eller 1,013·105 Pa. Indsæt så i PV/T udtrykket.


Svar #4
27. marts 2014 af Fysikhalløj (Slettet)

Så altså V= n*R*T / P = 55.55mol * (8,31 J/mol*K) * 373K/ 10325Pa = 1,699m^3 

Er dette rigtigt? 

og hvordan gør man det med den relative tilvægst 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Beregn (Vdamp - Vvæske) / Vvæske


Svar #6
27. marts 2014 af Fysikhalløj (Slettet)

 (Vdamp - Vvæske) / Vvæske = (1,7m^3 - 0,001m^3)/ 0,001m^3 ? 

Jeg forstår det ikke, er det rigtigt eller ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det ser da rigtigt ud.


Svar #8
27. marts 2014 af Fysikhalløj (Slettet)

Men det er da ikke relativ tilvækst er det ? Burde det ikke være i procent?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du kan vel så omregne et tal til %?


Svar #10
27. marts 2014 af Fysikhalløj (Slettet)

Så hvis jeg har forstået det rigtigt .. så anvender man denne formel (Vdamp - Vvæske) / Vvæske

Til at få den relative vækst 

Så det får jeg til 1699. 

1699/100 = 16,99%eller?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, man ganger da et tal med 100% for at lave det om til %.


Svar #12
27. marts 2014 af Fysikhalløj (Slettet)

Ja, men det giver sgu da ingen mening 1699*100% =1699% Så den relative vækst er på 1699% ... 


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvis man ganger 1699 med 100% får man da ikke 1699%.


Svar #14
27. marts 2014 af Fysikhalløj (Slettet)

Hvad pokker får man det så til? Når jeg taster på en lommeregner 1699*100% så siger den 1699. 


Svar #15
27. marts 2014 af Fysikhalløj (Slettet)

#13 

Hvor mange procent større er 1,7 i forhold til 0,001

1,7-0,001/0,001=1699

1,7 er 169900 procent større end 0,001
.. Det er det eneste jeg kan få det til. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, netop, 169900% .


Skriv et svar til: Damp, nogle der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.