Matematik

ligning med log

31. marts 2014 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, hvor der også skal bruges nogle regneregler for log, som jeg også har problemer med:

log(2x) = log(3x) + log(4x)

Det jeg har gjort, er at bruge regneregel nr. 1

log(2) + log(x) = log(3) + log(x) + log(4) + log(x)

log(2) - (log(3) + log(4)) = log(x) + log (x) - log (x)

Mon jeg så skal gå følgende vej?:

log(2/(3·4)) = log(x2/x)

Reduceres der, fåes:

log(2/12) = log(x)

Er dette forkert? Og hvis jeg skal gå videre her fra, skal jeg bruge den der regel med 10?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det fik du jo svar på i din anden tråd. Det er korrekt. Benyt så, at hvis log(a) = log(b), er a = b .

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1463055


Skriv et svar til: ligning med log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.