Kemi

bestem carbon

01. april 2014 af Sillemark2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 5B-3  Elementaranalyse

Et carbonhydrid med massen 0,68 gram gav ved fuldstænding forbrænding 2,20 gram CO2 og 0,72 gram H2O.
Carbonhydridets molarmasse blev fundet til 68,1 g/mol.
Endvidere affarvede carbonhydridet bromvand .
Bestem carbonhydridets empiriske formel.

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?
 

Bestem carbonhydridets molekylformel
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem massen af den forbrugte O2 og bestem så antallet af mol af de forskellige stoffer CxHyOz , O2, CO2 og H2O .

Man finder så ved forholdstalsregning, at processen har formen

         CxHyOz + 7O2 → 5CO2 + 4H2O

Ved at kræve bevarelse af massen, finder man så x = 5 , y = 8 , z = 0 .


Skriv et svar til: bestem carbon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.